• Detail on Aphrodite sarcophagus, Antalya Museum

info@akresatravel.com English Svenska


Höjdpunkterna i denna färdväg:
Istanbul (2 dagars), Kappadokien (2 dagars), Konya till Antalya (1 dag), Antalya (2 dagars), Termessos och Pamukkale (1 dag), Efesos (1 dag), Pergamon, Troja och Canakkale (1 dag), till Istanbul via Gallipoli (1 dag).


Alla våra program inkluderar professionella engelsktalande guider, museum och sevärdheter, entréer, luncher som nämnda, boende, domestic anslutningar och flygplatstransfer med deluxe minivan med  A/C.

Kontakt

Dag 1: Istanbul Ottomanska och Bysantinska reliker

Först besöker vi Hagia Sophia: Den Heliga Visdomens, känd som Hagia Sofia i Grekiska, och Ayasofya eller Aya Sofya på Turkiska, är en före detta Bysantinsk kyrka och fd Ottomanska moskén i Istanbul. Numera är Hagia Sofia ett museum samt är allmänt erkänd som det högsta mästerverket av Bysantinsk arkitektur.
Topkapi Palace tjänade som bostad av sultanen och administrativt säte för det Ottomanska Imperiet i 400 år. Museet har en utsökt samling av kristaller, silver och kinesiskt porslin, liksom de berömda juveler av kejserliga skattkammaren och profeten Muhammeds mantel och svärd. 
Efter lunch besöker vi Sultanahmet moskén, bättre känd som Blå moskén, är en av de vackraste moskéerna i världen och en av mycket få som har sex minareter. Inuti är det höga taket fodrad med 20.000 blå kakel som ger moskén dess vanligt förekommande namn. Fina exempel på 1500-talet, Iznik design, är den totala effekten är en av de vackraste sevärdheterna i Istanbul.
Platsen för den ursprungliga Hippodrome går tillbaka till 196. Konstantin den Store gjorde den till en stor stadion med sittplatser för 100.000 åskådare som tittade på häst och vagn tävlingar, gladiatorspel bekämpar, och andra glasögon. I närheten finns Obelisken av Theodosius, brons Serpentinkolumnen från Delphi, den Konstantins kolonn och fontänen av Wilhelm II. 
Även känd som "Sunken Palace", The Basilica Cistern, byggdes som en vattenreservoar för att ge vatten till palatset och närliggande byggnader under kejsar Justinianus I. Med en kapacitet av 900.000 m3 vatten och täcker nästan 1.000 m2 är det bäst bevarade Bysantinska cistern i världen.  
För din bekvämlighet har vi valt följande hotell i Istanbul:
Four Seasons Hotel
The Marmara Hotel
Vänligen meddela oss om du vill förlänga din vistelse i Istanbul, kan alla våra förslag på resvägar anpassas till schemat resor och intressen.
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image

Dag 2: Dolmabahce Palatset & Kryssning längs Bosporen

Dolmabahçe Palatset byggdes på order av sultanen Abdulmecit i 1853. Detta berömda palats var Osmanska Sultanernas sista residens.  ”Ballroom” är den största i sitt slag i världen. En 4,5 ton kolossal kristallkrona hänger från 36m höga kupolen. 
Efter vårt besök i Dolmabahçe Palatset, vi går ombord för en kryssning på Bosporen. En avkopplande kryssning på den berömda Bosporen är det perfekta sättet att se Istanbul, tar dig förbi Ottomans slottar, herrgårdar i trä från 1800-talet, moderna palats, nöjen och fästningar. Ett perfekt tillfälle för fotografering längs båda sidor av denna mytomspunna vattenväg.
För att avsluta vår dag, utforska vi Krydbazaar och Grand Bazaar. Grand  Bazaar: I denna labyrint av gator och passager har över 4000 butiker sitt eget område: guldsmederna 'Street, matta säljare, Turkiska konsthantverk, såsom handmålade keramiska plattor, hand-finslipat copperware, brassware och brickor, vatten ewers och onyx-ware. Transfer till flygplatsen för kvällsflyg till Kappadokien. Övernattning i en Boutique Cave Hotel i Kappadokien
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image

Dag 3: Kappadokien

Efter frukost lämnar hotellet till vårt första stopp för att se i Urgup sago-skorstenar och därefter på att besöka den magnifika platser av Kappadokien. Den Pigeon Valley, strax utanför Göreme i Kappadokien, är en av Turkiets vackraste landskap. De unika klippformationer som kallas sago-skorstenar, i vind-och vattenerosion på mjuk vulkanisk bergart, stiga högt och finns utspridda på sina toppar med duvslag. Den världsberömda Göreme Open Air Museum, en UNESCO: s världsarvslista. Din guide kommer att förklara innebörden av fresker i grottan kyrkor, dekorerade med scener i gamla och nya testamentet som går tillbaka så långt som det 10th århundradet. Sajten har använts som ett kloster sedan de första åren av Kristendomen. Pasabag Valley innehåller några av de mest slående sago-skorstenar i Kappadokien med dubbla och t.o.m. tredubbla mössor. Denna stil är unik även för Kappadokien och dessa sagoskorstenar heter svampformade skorstenar. Ett kapell tillägnat St Simeon är byggt i ett av de sago-skorstenar. Den röda, järnmalms rika leran forslas av den längsta floden i Turkiet, The Kizilirmak, eller "Red River" har använts för att göra keramik i Avanos i tusentals år. Idag görs det bästa av keramik och kakel som finns i Istanbul och andra storstäder görs här i Avanos. Du kan titta keramiker spinning sina traditionella drejskivor med sina fötter, och även prova att kasta en kruka själv.
Övernattning i en Boutique Cave Hotel i Kappadokien.
Tillval men rekommenderas
Luftballongsflygning, Virvlande Dervischer Ceremoni, Turkisk Afton Se detaljer och fråga oss om ridlektioner, jeepsafari, photosafari, Quad / ATV eller någon annan verksamhet som kan intressera dig.
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image
För din bekvämlighet har vi valt följande hotell i Kappadokien:
Kayakapi Premium Caves
Museum Hotel
Vänligen meddela oss om du vill förlänga din vistelse i Istanbul, kan alla våra förslag på resvägar anpassas till schemat resor och intressen.

Dag 4: Kaymakli Underground City och Ihlara Valley

Ristade av Hettiterna ca 3500 år sedan, Kaymakli multi-level underjordiska staden användes av tidiga Kristna som huvudsaklig skydd mot plundrande fiender under de 6th och 7th århundradena. Kaymakli är en av de största underjordiska städer i Kappadokien med 8 nivåer inklusive stall, tempel och vingårdar. Den magnifika lummiga Ihlara Dalen. Promenera längs med floden Melindiz som slingar sig genom Ihlara ravinen, stannar för lunch i en restaurang vid floden i byn Belisirma. Hela kanjon är honeycombed med rock-cut underjordiska bostäder och kyrkor från den Bysantiniska perioden. Klättra till Selime Monastery, den största klippan kloster i Kappadokien med en stor grotta katedral och fantastisk utsikt över området. Selime Monastery är en treskeppig basilika. Den har en absid täckt med en halvsfärisk kupol och två laterala absider. Mattor och kilims från Centrala Anatolien är världsberömda. I Kappadokien, mattorna är handgjorda på autentiska vävstolar med naturliga färgämnen för ullen. Du har möjlighet att se en kostnadsfri demonstration av  månghundraåriga tekniker som än i dag används för att väva mattor.
Övernattning i en Boutique Cave Hotel i Kappadokien.
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image

Dag 5: Konya till Antalya

Kör till Konya, på väg besöker vi Sultanhani Karavanseraj. På den gamla Sidenvägen, byggdes en Karavanseraj av Sultanen Alaettin Keykubad I mellan 1229 och 1236, som fick namnet Sultan Han. Det är den största Seljuk Karavanseraj i Turkiet och ett utmärkt exempel på Selcuk arkitektur. En bra anledning att besöka Konya är att se Mevlana Museum som skyddsrum grav Jelaleddin Rumi (1207-1273), känd för sina anhängare som Mevlana (eller Rumi), en muslimsk poet och mystiker och en av de stora andliga tänkare och lärare genom tiderna.
Övernattning i Antalya.
För din bekvämlighet har vi valt följande hotell i Antalya: Rixos Downtown Antalya Hotel
Vänligen meddela oss om du vill förlänga din vistelse i Konya, kan alla våra förslag på resvägar anpassas till schemat resor och intressen.
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image

Dag 6: Perge, Side, Aspendos

Kör till Perge. Perge grundades av Akhas, Mopsos och Arnphilokhos som kom hit efter det trojanska krigen. Perge nämndes först i 333 f.Kr. när Alexander den store passerade här. Särskilt i den första och den andra århundradet f.Kr., blev Perge en av de rikaste städerna i Pamfylien. Därför är det inte överraskande att Paulus började sin kampanj i Anatolien från Perge i 46 AD. Det är en av de bättre bevarade arkeologiska platser i Turkiet. Aspendos: Östra land Antalya kallades Pamphylia i antiken. Aspendos (Belkis) ligger 47km öster om Antalya i Pamphylian slätten. Aspendos är mest känd för sin teater, bäst bevarade antika teatern i Turkiet. Den byggdes av Romarna och underhålls av Bysans och Seljuks. Ruinerna av den antika staden är omfattande och inkluderar en amfiteater, en agora och  mycket mer. Side brukade vara en av de viktigaste handelscentrum under antiken. Liksom de övriga Pamphylian städer styrdes Side av Lydia i sjätte cent. BC och Persien efter 547 f.Kr. Mynten här bevisar att sidan hade åtminstone en intern självständighet. Alexander den store erövrade Side under det första året av den stora kampanjen om Asien år 334 f.Kr. och introducerades till Hellenistiska kulturen.
Övernattning i Antalya.
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image

Dag 7: Antalya, Kaş och Myra

Vi besöker Antalya Arkeologiska museet, innan körning Kas och besöker Myra på vägen.
Antalya Arkeologiska Museum är en av  största i Turkiet. Museet innehåller 14 utställningshallar och ett ute galleri som visar upp historien om Medelhavet och Pamfylien regionerna i Anatolien. Museet vann "Europeiska rådet specialpris" 1988. Museet  täcker idag en yta på 30.000 kvadratmeter och har en stor trädgård som innehåller några av det finaste statyer och andra kulturföremål. På Lykiska kusten finns resterna av Hedniska, Romerska, Hellenistiska, Bysantinska och Ottomanska civilisationer och kulturer inte bara på land, utan även under havet. Historiska och kulturella sevärdheter finns i överflöd och det finns ett antal natursköna platser av naturlig skönhet som är en fröjd att besöka på en varm medelhavs sommardag. Myra: Några av de finaste exemplen på Lycian begravnings arkitektur återfinns på Myra, nära staden Demre. Sajten, ungefär en mil från staden, har en stor Romersk teater i gott skick och bygga mot en klippvägg som även rymmer imponerande uppsättningar av Lykiska gravar. St Nikolai Kyrkan: mest känd som skyddshelgon för barn, som föddes i Patara araund AD. 300 och biskop i Myra, där han dog. Han  utförde ett mirakel under sitt livs tid och berättelser som omgav honom har identifierats i dagens i väst med som jultomte.
Övernattning i Kas.
För din bekvämlighet har vi valt följande hotell i Kas: Asfiya Hotel
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image

Dag 8: Termessos, Pamukkale och Hierapolis

Aphrodisias är en av de äldsta heliga platser i Turkiet. Dedikerad till den gamla Moder Gudinnan och sedan den Grekiska gudinnan Afrodite, var det platsen för ett magnifikt tempel Afrodite och hemma hos en känd skola i marmor skulptur. Aphrodisias erbjuder också ruinerna av en stor teater, en arena och ett museum. Pamukkale är en av de mest intressanta platserna i världen, med rätta berömd inte bara för den förtrollande skönheten av dess unika geologiska formationer, men även för sina historiska lämningar. Antika staden Hierapolis är en UNESCO: s världsarvslista. De varma källorna har det använts som ett hälsospa sedan den 2: a århundradet f.Kr.. Antika staden Hierapolis med teater, Apollons Tempel anor från den Hellenistiska eran och den magnifika Necropolis. Den stora begravningsplatsen är fylld med sarkofager, inklusive sarkofag av Marcus Aurelius Ammianos.
Övernattning i Pamukkale i en Thermal Springs Hotel.
För din bekvämlighet har vi valt följande hotell i Pamukkale: Colossae Spa & Thermal Hotel
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image

Dag 9: Efesos och House of the Virgin Mary

Vi kör till Kusadasi, vägen besöker huset av Jungfru Maria och ruinerna av Efesos. Huset av Jungfru Maria, där man tror att hon tillbringade sina sista dagar. Troligen fyra till sex år efter Kristi död, är St John sägs ha följt med Jungfru Maria till Efesos. Detta är en helig plats för både Kristna och Muslimer. Den antika staden Efesos är känd som en av de bästa bevarade Grekisk-Romerska städerna. Promenera ner för marmorgatorna, se magnifika Celsius biblioteket och Grand Theatre, bara några av de många byggnader och fontäner som kan hittas i denna friluftsmuseum. Artemis tempel var en av de 7 underverken i den antika världen. Ockuperat från 1:a århundradet till 7th århundradet e.Kr. De Slope Hus i Efesos har jämförts med 1:a århundradet villor i Pompeji i betydelsefulla.
Lutning Husen är fortfarande under utgrävning, men deras inredning och möbler ger en hel del information om livsstilen av Efesiska överklassen i de Romerska och Bysantinska perioderna.
Övernattning i Kusadasi.
För din bekvämlighet har vi valt följande hotell i Kusadasi: Lavista Boutique Hotel & Spa
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image

Dag 10: Pergamon till Canakkale

Vi kör till Canakkale, besökande Pergamon på vägen. Bergama (antik Pergamum eller Pergamon) var känd i Hellenic och Romersk tid för sitt stora bibliotek och som medicinskt centrum där Galen lade grunden för medicinsk praxis. Dess sevärdheten attraktion är Kizil Avlu eller "Red Basilica", en enorm byggnad på floden inte långt från Akropolis, som ursprungligen byggdes som ett tempel till den Egyptiska guden Osiris och omvandlas till en basilika från de tidiga Kristna, då det var en av det Sju Kyrkorna i Mindre Asien upp av St John i Uppenbarelseboken.  Efter lunch kör till Troja. Troy är den antika staden som beskrivs i Homeros Iliad och den 10-åriga krig Trojan mot Grekerna. Idag kan du besöka fästningsmurar Troy Vl med dess torn och gateway entré, Temple of Athena - i fokus för en stor årlig festival för att hedra gudinnan Athena, och en kopia av Wooden Horse of Troy.
Övernattning i Canakkale.
För din bekvämlighet har vi valt följande hotell i Canakkale:  Kolin Hotel

Dag 11: Istanbul via Gallipoli

Den världskriget kamp för kontroll av Dardanellerna utkämpades främst på Turkiets Gallipoli halvön, med fruktansvärda förluster idag, den Gallipoli slagfält är tyst, bevaras som en nationalpark beströdd med marmor och brons monument, en av de mest känslomässigt rörliga platser att besöka i Turkiet. Kross Dardanellerna till Istanbul.
Övernattning i Istanbul.
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Akresa Travel har flera års erfarenhet av att organisera privata lyx skräddarsydda semesterresor till Turkiet, speciellt utformade för de som föredrar att resa i sin egen takt och utforska platser och resvägar som du inte hittar i vanliga  broschyren resvägar. Vår erfarna och kunniga personal ger Er gärna råd och tips på program som passar dina intressen och budget på bästa möjliga sätt. 
Kontakt


                    TURSAB-Association of Turkish Travel Agencies                   
Kavaklıönü Mah. A.B.N. Blv. No:40/1, 50400 Ürgüp, Kappadokien, Turkiet Tel: +90 (0)384 341 2620 Fax: +90 (0)384 341 2630 info@akresatravel.com
  Säker betalning| | Villkor
Istanbul | Kappadokien | Konya | Efesos | Pamukkale | Antalya | Kas, Myra, Kekova | Mt Nemrut och Urfa | Gallipoli och Troja
© 2013 Alla rättigheter förbehållna Alkan Turizm Ticaret A.Ş. Designad och värd AE Teknoloji