• Sanliurfa, known as Urfa, in Eastern Turkey

info@akresatravel.com English Svenska


Höjdpunkterna i denna färdväg:
Istanbul (2 dagars), Kappadokien (3 dagars), Nemrut, Urfa (2 dagars), Urfa till Istanbul (1 dag).


Alla våra program inkluderar professionella engelsktalande guider, museum och sevärdheter, entréer, luncher som nämnda, boende, domestic anslutningar och flygplatstransfer med deluxe minivan med  A/C.

Kontakt

Dag 1: Istanbul Ottomanska och Bysantinska reliker

Först besöker vi Hagia Sophia: Den Heliga Visdomens, känd som Hagia Sofia i Grekiska, och Ayasofya eller Aya Sofya på Turkiska, är en före detta Bysantinsk kyrka och fd Ottomanska moskén i Istanbul. Numera är Hagia Sofia ett museum samt är allmänt erkänd som det högsta mästerverket av Bysantinsk arkitektur.
Topkapi Palace tjänade som bostad av sultanen och administrativt säte för det Ottomanska Imperiet i 400 år. Museet har en utsökt samling av kristaller, silver och kinesiskt porslin, liksom de berömda juveler av kejserliga skattkammaren och profeten Muhammeds mantel och svärd. 
Efter lunch besöker vi Sultanahmet moskén, bättre känd som Blå moskén, är en av de vackraste moskéerna i världen och en av mycket få som har sex minareter. Inuti är det höga taket fodrad med 20.000 blå kakel som ger moskén dess vanligt förekommande namn. Fina exempel på 1500-talet, Iznik design, är den totala effekten är en av de vackraste sevärdheterna i Istanbul.
Platsen för den ursprungliga Hippodrome går tillbaka till 196. Konstantin den Store gjorde den till en stor stadion med sittplatser för 100.000 åskådare som tittade på häst och vagn tävlingar, gladiatorspel bekämpar, och andra glasögon. I närheten finns Obelisken av Theodosius, brons Serpentinkolumnen från Delphi, den Konstantins kolonn och fontänen av Wilhelm II. 
Även känd som "Sunken Palace", The Basilica Cistern, byggdes som en vattenreservoar för att ge vatten till palatset och närliggande byggnader under kejsar Justinianus I. Med en kapacitet av 900.000 m3 vatten och täcker nästan 1.000 m2 är det bäst bevarade Bysantinska cistern i världen.  
För din bekvämlighet har vi valt följande hotell i Istanbul:
Four Seasons Hotel
The Marmara Hotel
Vänligen meddela oss om du vill förlänga din vistelse i Istanbul, kan alla våra förslag på resvägar anpassas till schemat resor och intressen.
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image

Dag 2: Dolmabahce Palatset & Kryssning längs Bosporen

Dolmabahçe Palatset byggdes på order av sultanen Abdulmecit i 1853. Detta berömda palats var Osmanska Sultanernas sista residens.  ”Ballroom” är den största i sitt slag i världen. En 4,5 ton kolossal kristallkrona hänger från 36m höga kupolen. 
Efter vårt besök i Dolmabahçe Palatset, vi går ombord för en kryssning på Bosporen. En avkopplande kryssning på den berömda Bosporen är det perfekta sättet att se Istanbul, tar dig förbi Ottomans slottar, herrgårdar i trä från 1800-talet, moderna palats, nöjen och fästningar. Ett perfekt tillfälle för fotografering längs båda sidor av denna mytomspunna vattenväg.
För att avsluta vår dag, utforska vi Krydbazaar och Grand Bazaar. Grand  Bazaar: I denna labyrint av gator och passager har över 4000 butiker sitt eget område: guldsmederna 'Street, matta säljare, Turkiska konsthantverk, såsom handmålade keramiska plattor, hand-finslipat copperware, brassware och brickor, vatten ewers och onyx-ware. Transfer till flygplatsen för kvällsflyg till Kappadokien. Övernattning i en Boutique Cave Hotel i Kappadokien
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image

Dag 3: Kappadokien

Efter frukost lämnar hotellet till vårt första stopp för att se i Urgup sago-skorstenar Och därefter på att besöka den magnifika platser av Kappadokien. Den Pigeon Valley, strax utanför Göreme i Kappadokien, är en av Turkiets vackraste landskap. De unika klippformationer som kallas sago-skorstenar, i vind-och vattenerosion på mjuk vulkanisk bergart, stiga högt och finns utspridda på sina toppar med duvslag. Den världsberömda Göreme Open Air Museum, en UNESCO: s världsarvslista. Din guide kommer att förklara innebörden av fresker i grottan kyrkor, dekorerade med scener i gamla och nya testamentet som går tillbaka så långt som det 10th århundradet. Sajten har använts som ett kloster sedan de första åren av Kristendomen. Pasabag Valley innehåller några av de mest slående sago-skorstenar i Kappadokien med dubbla och t.o.m. tredubbla mössor. Denna stil är unik även för Kappadokien och dessa sagoskorstenar heter svampformade skorstenar. Ett kapell tillägnat St Simeon är byggt i ett av de sago-skorstenar. Den röda, järnmalms rika leran forslas av den längsta floden i Turkiet, The Kizilirmak, eller "Red River" har använts för att göra keramik i Avanos i tusentals år. Idag görs det bästa av keramik och kakel som finns i Istanbul och andra storstäder görs här i Avanos. Du kan titta keramiker spinning sina traditionella drejskivor med sina fötter, och även prova att kasta en kruka själv.               
Övernattning i en Boutique Cave Hotel i Kappadokien.               
Tillval men rekommenderas
Luftballongsflygning, Virvlande Dervischer Ceremoni, Turkisk Afton Se detaljer och fråga oss om ridlektioner, jeepsafari, photosafari, Quad / ATV eller någon annan verksamhet som kan intressera dig.
                
För din bekvämlighet har vi valt följande hotell i Kappadokien:
Kayakapi Premium Caves
Museum Hotel
Vänligen meddela oss om du vill förlänga din vistelse i Istanbul, kan alla våra förslag på resvägar anpassas till schemat resor och intressen.

Dag 4: Kaymakli Underground City och Ihlara Valley

Ristade av Hettiterna ca 3500 år sedan, Kaymakli multi-level underjordiska staden användes av tidiga Kristna som huvudsaklig skydd mot plundrande fiender under de 6th och 7th århundradena. Kaymakli är en av de största underjordiska städer i Kappadokien med 8 nivåer inklusive stall, tempel och vingårdar. Den magnifika lummiga Ihlara Dalen. Promenera längs med floden Melindiz som slingar sig genom Ihlara ravinen, stannar för lunch i en restaurang vid floden i byn Belisirma. Hela kanjon är honeycombed med rock-cut underjordiska bostäder och kyrkor från den Bysantiniska perioden. Klättra till Selime Monastery, den största klippan kloster i Kappadokien med en stor grotta katedral och fantastisk utsikt över området. Selime Monastery är en treskeppig basilika. Den har en absid täckt med en halvsfärisk kupol och två laterala absider. Mattor och kilims från Centrala Anatolien är världsberömda. I Kappadokien, mattorna är handgjorda på autentiska vävstolar med naturliga färgämnen för ullen. Du har möjlighet att se en kostnadsfri demonstration av  månghundraåriga tekniker som än i dag används för att väva mattor.
Övernattning i en Boutique Cave Hotel i Kappadokien.
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image

Dag 5: Kappadokien

Kör till Mustafapasa tidigare känd som Sinasos. Mustafapasa var en av de största städerna i Kappadokien med Grekisk befolkning förrän fördraget i Lausanne och 1924 befolkningen utbyte. Mustafapasa är känd för sina fint snidade fasader på de Grekiska herrgårdar och de magnifika freskomålningar i kyrkan Constantine och Helen. Vi besöker sedan Keslik Kloster, som stoltserar med ett av de få exemplen på ikonoklastiska Kappadokiska fresker. Vår professionella guide kommer att visa dig dessa exceptionella väggmålningar och diskutera ikonoklastiska perioden (726-843 e.Kr.), samt hur och varför dessa typer av förbjöds av de Bysantinska Kejsarna. På Sahinefendi, kan du upptäcka Sobesos Utgrävningsplats. Arkeologer har upptäckt Romerska bad, gravar, basilika, mosaik och andra viktiga artefakter. Efter lunch tillbringar vi eftermiddagen utforskar Soganli Valley, när den tredje största tempel by i området och har många Bysantinska kyrkor, grottor och en vacker vandring dal.
Övernattning i en Boutique Cave Hotel i Kappadokien.
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image

Dag 6: Kappadokien till Urfa

Kör till Kahta, Om en nio timmars bilresa. Stopp för lunch i Kahramanmras. Kahramanmaraş regionen är känd för maraş dondurması, en mängd glass som innehåller "salepsrot", ett mjölsort som mals tillverkat av roten av den tidiga lila orkidé, som ger det dess distinkta konsistens. Det äts ibland med en kniv och gaffel.. Övernattning i Kahta.
För din bekvämlighet har vi valt följande hotell i  Kahta: Zeus Hotel och i Urfa: El-Ruha Hotel

Dag 7: Nemrut, Urfa, Harran

Mycket tidigt på morgonen åker vi till Mount Nemrut att titta på den vackra soluppgången.Se de magnifika relikerna av gravhöga i Kommagene kungen Antiochos Epipanes på toppen av Mt. Nemrut (2150m över havet) ligger nära Adiyaman och Malatya. De fantastiska statyer av gudarna på toppen av Nemrut  gör det  till en mycket imponerande plats. Se en fantastisk soluppgång från East Terrace. Besök öst och väst terrasser, brand altare, statyer av Apollo, Zeus, Hercules, Tyche och Antiochus Epipanes I. I Urfa kan du besöka Mevlid Halil moskén och grottan av födelseplats profeten Abraham. Halil Rahman Moskén och den heliga fisken poolen. Längre fram, byn Harran är känd för sina mudbrick "bikupa" hus som nämns i Första Moseboken, där profeten Abraham tillbringade de sista åren av sitt liv. Världens första tempel Gobeklitepe ... en pre-historisk plats, ca 15 km från staden Sanliurfa,i sydöstra Turkiet. De gör Gobeklitepe unik i sin klass från den dagens som den byggdes, vilket är ungefär tolv tusen år sedan, circa 10,000 f.K.
Övernattning i Urfa.
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image

Dag 8: Urfa till Istanbul

Transfer till flygplatsen för flyg tillbaka till Istanbul
Akresa Travel har flera års erfarenhet av att organisera privata lyx skräddarsydda semesterresor till Turkiet, speciellt utformade för de som föredrar att resa i sin egen takt och utforska platser och resvägar som du inte hittar i vanliga  broschyren resvägar. Vår erfarna och kunniga personal ger Er gärna råd och tips på program som passar dina intressen och budget på bästa möjliga sätt. 
Kontakt


                    TURSAB-Association of Turkish Travel Agencies                   
Kavaklıönü Mah. A.B.N. Blv. No:40/1, 50400 Ürgüp, Kappadokien, Turkiet Tel: +90 (0)384 341 2620 Fax: +90 (0)384 341 2630 info@akresatravel.com
  Säker betalning| | Villkor
Istanbul | Kappadokien | Konya | Efesos | Pamukkale | Antalya | Kas, Myra, Kekova | Mt Nemrut och Urfa | Gallipoli och Troja
© 2013 Alla rättigheter förbehållna Alkan Turizm Ticaret A.Ş. Designad och värd AE Teknoloji