• Konya is historically and religiously significant on several counts

info@akresatravel.com English Svenska


En gång känd som Iconium, Konya är historiskt och religiöst betydelsefullt på flera punkter: Det var en av de missions destinationer i St Paul, huvudstaden i Seljuken riket 1150-1300 och var hemma hos Rumi (Mevlana), Sufi helgonet som grundade virvlande dervischer. Den Mevlevi sema är sufi dyrkan ceremoni där Mevlevi dervishes virvla i sin strävan efter mystisk förening med det gudomliga.
Konya kan besökas på väg till Kappadokien eller integreras i en resväg. Nedan finns några populära resvägar:
Grand Tour i Turkiet                                    8-dagars tur i Turkiet           
Kappadokien, Mt.Nemrut och Urfa          11-dagars tur i Turkiet

Alla våra guidade Turkiet turer är helt anpassningsbara - ta en titt på vår mest populära reseprogram, du kan ändra dessa resvägar enligt din budget, intressen och tidsram. Våra professionella reserådgivare på Akresa Travel hjälpa dig och skapa din perfekta lyxsemestern för att passa alla dina behov.
Bokning & Förfrågningar
Click to zoom the imageEn bra anledning att besöka Konya är att se Mevlana Museum som skyddsrum grav Jelaleddin Rumi (1207-1273), känd för sina anhängare som Mevlana (eller Rumi), en muslimsk poet och mystiker och en av de stora andliga tänkare och lärare genom tiderna.
Click to zoom the imageDen rituella dansen av de virvlande dervischer eller "SEMA" representerar en mystisk resa i människans andliga uppstigning genom sinnet och kärlek till den "perfekta". Den Mevlevi sema, utförs i Konya storslagna Mevlana Kulturcentrum, vittnar varje år av tusentals pilgrimer. 
Vi tar hand om dina resarrangemang från hotellbokningar till sightseeing, guider, ruttplanering, inrikesflyg och alla andra viktiga detaljer för att göra din resa  njutbar och stress-free.
Click to zoom the imageAlaettin Hill och seminariet av Smal Minaret (Ince Minare Medrese, 1264), en 13-talet teologiska högskola som har återställts vackert och nu fungerar som Konya museum av sten och trä inskrifter, med konstverk från 1100-talet och senare. 
Click to zoom the imagePå den gamla Sidenvägen, byggdes en Karavanseraj av Sultanen Alaettin Keykubad I mellan 1229 och 1236, som fick namnet Sultan Han. Det är den största Seljuk Karavanseraj i Turkiet och ett utmärkt exempel på Selcuk arkitektur. 


                    TURSAB-Association of Turkish Travel Agencies                   
Kavaklıönü Mah. A.B.N. Blv. No:40/1, 50400 Ürgüp, Kappadokien, Turkiet Tel: +90 (0)384 341 2620 Fax: +90 (0)384 341 2630 info@akresatravel.com
  Säker betalning| | Villkor
Istanbul | Kappadokien | Konya | Efesos | Pamukkale | Antalya | Kas, Myra, Kekova | Mt Nemrut och Urfa | Gallipoli och Troja
© 2013 Alla rättigheter förbehållna Alkan Turizm Ticaret A.Ş. Designad och värd AE Teknoloji