• Houses carved from tuf stone, Uchisar, Cappadocia

info@akresatravel.com English Svenska


Höjdpunkterna i denna färdväg:
Istanbul (2 dagars), Kappadokien (2 dagars), Konya till Pamukkale (1 dag), Pamukkale och Aphrodisias (1 dag), Efesos (1 dag), till Istanbul med flyg från Izmir (1 dag).


Alla våra program inkluderar professionella engelsktalande guider, museum och sevärdheter, entréer, luncher som nämnda, boende, domestic anslutningar och flygplatstransfer med deluxe minivan med  A/C.

Kontakt

Dag 1: Istanbul Ottomanska och Bysantinska reliker

Först besöker vi Hagia Sophia: Den Heliga Visdomens, känd som Hagia Sofia i Grekiska, och Ayasofya eller Aya Sofya på Turkiska, är en före detta Bysantinsk kyrka och fd Ottomanska moskén i Istanbul. Numera är Hagia Sofia ett museum samt är allmänt erkänd som det högsta mästerverket av Bysantinsk arkitektur.
Topkapi Palace tjänade som bostad av sultanen och administrativt säte för det Ottomanska Imperiet i 400 år. Museet har en utsökt samling av kristaller, silver och kinesiskt porslin, liksom de berömda juveler av kejserliga skattkammaren och profeten Muhammeds mantel och svärd. 
Efter lunch besöker vi Sultanahmet moskén, bättre känd som Blå moskén, är en av de vackraste moskéerna i världen och en av mycket få som har sex minareter. Inuti är det höga taket fodrad med 20.000 blå kakel som ger moskén dess vanligt förekommande namn. Fina exempel på 1500-talet, Iznik design, är den totala effekten är en av de vackraste sevärdheterna i Istanbul.
Platsen för den ursprungliga Hippodrome går tillbaka till 196. Konstantin den Store gjorde den till en stor stadion med sittplatser för 100.000 åskådare som tittade på häst och vagn tävlingar, gladiatorspel bekämpar, och andra glasögon. I närheten finns Obelisken av Theodosius, brons Serpentinkolumnen från Delphi, den Konstantins kolonn och fontänen av Wilhelm II. 
Även känd som "Sunken Palace", The Basilica Cistern, byggdes som en vattenreservoar för att ge vatten till palatset och närliggande byggnader under kejsar Justinianus I. Med en kapacitet av 900.000 m3 vatten och täcker nästan 1.000 m2 är det bäst bevarade Bysantinska cistern i världen.  
För din bekvämlighet har vi valt följande hotell i Istanbul:
Four Seasons Hotel
The Marmara Hotel
Vänligen meddela oss om du vill förlänga din vistelse i Istanbul, kan alla våra förslag på resvägar anpassas till schemat resor och intressen.
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image

Dag 2: Dolmabahce Palatset & Kryssning längs Bosporen

Dolmabahçe Palatset byggdes på order av sultanen Abdulmecit i 1853. Detta berömda palats var Osmanska Sultanernas sista residens.  ”Ballroom” är den största i sitt slag i världen. En 4,5 ton kolossal kristallkrona hänger från 36m höga kupolen. 
Efter vårt besök i Dolmabahçe Palatset, vi går ombord för en kryssning på Bosporen. En avkopplande kryssning på den berömda Bosporen är det perfekta sättet att se Istanbul, tar dig förbi Ottomans slottar, herrgårdar i trä från 1800-talet, moderna palats, nöjen och fästningar. Ett perfekt tillfälle för fotografering längs båda sidor av denna mytomspunna vattenväg.
För att avsluta vår dag, utforska vi Krydbazaar och Grand Bazaar. Grand  Bazaar: I denna labyrint av gator och passager har över 4000 butiker sitt eget område: guldsmederna 'Street, matta säljare, Turkiska konsthantverk, såsom handmålade keramiska plattor, hand-finslipat copperware, brassware och brickor, vatten ewers och onyx-ware. Transfer till flygplatsen för kvällsflyg till Kappadokien. Övernattning i en Boutique Cave Hotel i Kappadokien
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image

Dag 3: Kappadokien

Efter frukost lämnar hotellet till vårt första stopp för att se i Urgup sago-skorstenar och därefter på att besöka den magnifika platser av Kappadokien. Den Pigeon Valley, strax utanför Göreme i Kappadokien, är en av Turkiets vackraste landskap. De unika klippformationer som kallas sago-skorstenar, i vind-och vattenerosion på mjuk vulkanisk bergart, stiga högt och finns utspridda på sina toppar med duvslag. Den världsberömda Göreme Open Air Museum, en UNESCO: s världsarvslista. Din guide kommer att förklara innebörden av fresker i grottan kyrkor, dekorerade med scener i gamla och nya testamentet som går tillbaka så långt som det 10th århundradet. Sajten har använts som ett kloster sedan de första åren av Kristendomen. Pasabag Valley innehåller några av de mest slående sago-skorstenar i Kappadokien med dubbla och t.o.m. tredubbla mössor. Denna stil är unik även för Kappadokien och dessa sagoskorstenar heter svampformade skorstenar. Ett kapell tillägnat St Simeon är byggt i ett av de sago-skorstenar. Den röda, järnmalms rika leran forslas av den längsta floden i Turkiet, The Kizilirmak, eller "Red River" har använts för att göra keramik i Avanos i tusentals år. Idag görs det bästa av keramik och kakel som finns i Istanbul och andra storstäder görs här i Avanos. Du kan titta keramiker spinning sina traditionella drejskivor med sina fötter, och även prova att kasta en kruka själv.
Övernattning i en Boutique Cave Hotel i Kappadokien.
Tillval men rekommenderas
Luftballongsflygning, Virvlande Dervischer Ceremoni, Turkisk Afton Se detaljer och fråga oss om ridlektioner, jeepsafari, photosafari, Quad / ATV eller någon annan verksamhet som kan intressera dig.
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image
För din bekvämlighet har vi valt följande hotell i Kappadokien:
Kayakapi Premium Caves
Museum Hotel
Vänligen meddela oss om du vill förlänga din vistelse i Istanbul, kan alla våra förslag på resvägar anpassas till schemat resor och intressen.

Dag 4: Kaymakli Underground City och Ihlara Valley

Ristade av Hettiterna ca 3500 år sedan, Kaymakli multi-level underjordiska staden användes av tidiga Kristna som huvudsaklig skydd mot plundrande fiender under de 6th och 7th århundradena. Kaymakli är en av de största underjordiska städer i Kappadokien med 8 nivåer inklusive stall, tempel och vingårdar. Den magnifika lummiga Ihlara Dalen. Promenera längs med floden Melindiz som slingar sig genom Ihlara ravinen, stannar för lunch i en restaurang vid floden i byn Belisirma. Hela kanjon är honeycombed med rock-cut underjordiska bostäder och kyrkor från den Bysantiniska perioden. Klättra till Selime Monastery, den största klippan kloster i Kappadokien med en stor grotta katedral och fantastisk utsikt över området. Selime Monastery är en treskeppig basilika. Den har en absid täckt med en halvsfärisk kupol och två laterala absider. Mattor och kilims från Centrala Anatolien är världsberömda. I Kappadokien, mattorna är handgjorda på autentiska vävstolar med naturliga färgämnen för ullen. Du har möjlighet att se en kostnadsfri demonstration av  månghundraåriga tekniker som än i dag används för att väva mattor.
Övernattning i en Boutique Cave Hotel i Kappadokien.
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image

Dag 5: Konya till Pamukkale

Kör till Konya, Väg besök i Sultanhani Caravanserai. På den gamla Sidenvägen, byggdes en Karavanseraj av Sultanen Alaettin Keykubad I mellan 1229 och 1236, som fick namnet Sultan Han. Det är den största Seljuk Karavanseraj i Turkiet och ett utmärkt exempel på Selcuk arkitektur. En bra anledning att besöka Konya är att se Mevlana Museum som skyddsrum grav Jelaleddin Rumi (1207-1273), känd för sina anhängare som Mevlana (eller Rumi), en muslimsk poet och mystiker och en av de stora andliga tänkare och lärare genom tiderna.
Övernattning i Pamukkale.
För din bekvämlighet har vi valt följande hotell i Pamukkale: Colossae Spa & Thermal Hotel
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image

Dag 6: Aphrodisias, Pamukkale och Hierapolis

Aphrodisias är en av de äldsta heliga platser i Turkiet. Dedikerad till den gamla Moder Gudinnan och sedan den Grekiska gudinnan Afrodite, var det platsen för ett magnifikt tempel Afrodite och hemma hos en känd skola i marmor skulptur. Aphrodisias erbjuder också ruinerna av en stor teater, en arena och ett museum. Pamukkale är en av de mest intressanta platserna i världen, med rätta berömd inte bara för den förtrollande skönheten av dess unika geologiska formationer, men även för sina historiska lämningar. Antika staden Hierapolis är en UNESCO: s världsarvslista. De varma källorna har det använts som ett hälsospa sedan den 2: a århundradet f.Kr.. Antika staden Hierapolis med teater, Apollons Tempel anor från den Hellenistiska eran och den magnifika Necropolis. Den stora begravningsplatsen är fylld med sarkofager, inklusive sarkofag av Marcus Aurelius Ammianos.
Övernattning i Pamukkale i en Thermal Springs Hotel.
För din bekvämlighet har vi valt följande hotell i Pamukkale: Colossae Spa & Thermal Hotel
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image

Dag 7: Efesos och House of the Virgin Mary

Vi kör till Kusadasi, vägen besöker huset av Jungfru Maria och ruinerna av Efesos. Huset av Jungfru Maria, där man tror att hon tillbringade sina sista dagar. Troligen fyra till sex år efter Kristi död, är St John sägs ha följt med Jungfru Maria till Efesos. Detta är en helig plats för både Kristna och Muslimer. Den antika staden Efesos är känd som en av de bästa bevarade Grekisk-Romerska städerna. Promenera ner för marmorgatorna, se magnifika Celsius biblioteket och Grand Theatre, bara några av de många byggnader och fontäner som kan hittas i denna friluftsmuseum. Artemis tempel var en av de 7 underverken i den antika världen. Ockuperat från 1:a århundradet till 7th århundradet e.Kr. De Slope Hus i Efesos har jämförts med 1:a århundradet villor i Pompeji i betydelsefulla.
Lutning Husen är fortfarande under utgrävning, men deras inredning och möbler ger en hel del information om livsstilen av Efesiska överklassen i de Romerska och Bysantinska perioderna.
Övernattning i Kusadasi.
För din bekvämlighet har vi valt följande hotell i Kusadasi: Lavista Boutique Hotel & Spa
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image
Click to zoom the image

Dag 8: Izmir till Istanbul

Vi kör till Izmir För hemresan till Istanbul.
Akresa Travel har flera års erfarenhet av att organisera privata lyx skräddarsydda semesterresor till Turkiet, speciellt utformade för de som föredrar att resa i sin egen takt och utforska platser och resvägar som du inte hittar i vanliga  broschyren resvägar. Vår erfarna och kunniga personal ger Er gärna råd och tips på program som passar dina intressen och budget på bästa möjliga sätt. 
Kontakt


                    TURSAB-Association of Turkish Travel Agencies                   
Kavaklıönü Mah. A.B.N. Blv. No:40/1, 50400 Ürgüp, Kappadokien, Turkiet Tel: +90 (0)384 341 2620 Fax: +90 (0)384 341 2630 info@akresatravel.com
  Säker betalning| | Villkor
Istanbul | Kappadokien | Konya | Efesos | Pamukkale | Antalya | Kas, Myra, Kekova | Mt Nemrut och Urfa | Gallipoli och Troja
© 2013 Alla rättigheter förbehållna Alkan Turizm Ticaret A.Ş. Designad och värd AE Teknoloji