• Cappadocia boasts one of the most remarkable landscapes on earth

info@akresatravel.com English Svenska


Kappadokien har en av de mest märkvärdiga landskapen på jorden med gömda dalar och spektakulära klippformationer. Den kräsna resenären kommer att bli fascineras av de fresker kyrkor i Göreme Open Air Museum, de underjordiska bosättningar i Kaymakli och Bysantinska kloster. En luftballongstur i soluppgången över det magiska landskapen är en unik once-in-a-lifetime-upplevelse, som inte får missas.
Kappadokien är ett perfekt nav för resvägar runt Turkiet. Nedan finns några populära resvägar:
Grand Tour i Turkiet                                    8-dagars tur i Turkiet           
Kappadokien, Mt.Nemrut och Urfa          11-dagars tur i Turkiet

Alla våra guidade Turkiet turer är helt anpassningsbara - ta en titt på vår mest populära reseprogram, du kan ändra dessa resvägar enligt din budget, intressen och tidsram. Våra professionella reserådgivare på Akresa Travel hjälpa dig och skapa din perfekta lyxsemestern för att passa alla dina behov.
Bokning & Förfrågningar
Click to zoom the imageRistade av Hettiterna ca 3500 år sedan, Kaymakli multi-level underjordiska staden användes av tidiga Kristna som huvudsaklig skydd mot plundrande fiender under de 6th och 7th århundradena. Kaymakli är en av de största underjordiska städer i Kappadokien med 8 nivåer inklusive stall, tempel och vingårdar.
Click to zoom the imageDen magnifika lummiga Ihlara Dalen. Promenera längs med floden Melindiz som slingar sig genom Ihlara ravinen, stannar för lunch i en restaurang vid floden i byn Belisirma. Hela kanjon är honeycombed med rock-cut underjordiska bostäder och kyrkor från den Bysantiniska perioden. 
Från Cappadocia Daily Tours till Grand Turkiet Tours, vid Akresa Travel alla våra turer är flexibla och anpassade till era önskemål.
Click to zoom the imageSelime Monastery, den största klippan kloster i Kappadokien med en stor grotta katedral och fantastisk utsikt över området. Selime Monastery är en treskeppig basilika. Den har en absid täckt med en halvsfärisk kupol och två laterala absider. 
Click to zoom the imagePigeon Valley, strax utanför Göreme i Kappadokien, är en av Turkiets vackraste landskap. De unika klippformationer som kallas sago-skorstenar, i vind-och vattenerosion på mjuk vulkanisk bergart, stiga högt och finns utspridda på sina toppar med duvslag. 
I Mörka kyrkan i Kappadokien, är de målningar av scener ur nya testamentet och andra ämnen anses vara den bäst bevarade fresker i Kappadokien men ingår inte i vanlig Turkiet resepaket. På Akresa Travel din resplan inkluderar den mörka kyrkan och andra mindre besökta historiska och kulturella sevärdheter utan dolda kostnader.
Click to zoom the imageDen världsberömda Göreme Open Air Museum, en UNESCO: s världsarvslista. Din guide kommer att förklara innebörden av fresker i grottan kyrkor, dekorerade med scener i gamla och nya testamentet som går tillbaka så långt som det 10th århundradet. Sajten har använts som ett kloster sedan de första åren av Kristendomen.  
Click to zoom the imageKaranlık Kilise (eller Mörka kyrkan) var en kloster byggnad byggd på 1000-talet. Det är en välvd kyrka med en huvudsaklig absid, två små absider och fyra kolumner. Sina fresker, föreställande scener ur nya testamentet, är bäst bevarade i hela Kappadokien och ett fint exempel på 1000-talet Bysantinsk konst. 
Dessa är bara några av sevärdheterna i Kappadokien med vår professionella vägledande tjänst du kommer att kunna lära dig mer om historien om denna fantastiska region.
Click to zoom the imagePasabag Valley innehåller några av de mest slående sago-skorstenar i Kappadokien med dubbla och t.o.m. tredubbla mössor. Denna stil är unik även för Kappadokien och dessa sagoskorstenar heter svampformade skorstenar. Ett kapell tillägnat St Simeon är byggt i ett av de sago-skorstenar. 
Click to zoom the imageMustafapasa var en av de största städerna i Kappadokien med Grekisk befolkning förrän fördraget i Lausanne och 1924 befolkningen utbyte. Mustafapasa är känd för sina fint snidade fasader på de Grekiska herrgårdar och de magnifika freskomålningar i kyrkan Constantine och Helen. 
Click to zoom the imageKeslik Kloster, som stoltserar med ett av de få exemplen på ikonoklastiska Kappadokiska fresker. Vår professionella guide kommer att visa dig dessa exceptionella väggmålningar och diskutera ikonoklastiska perioden (726-843 e.Kr.), samt hur och varför dessa typer av förbjöds av de Bysantinska Kejsarna. 
Click to zoom the imagePå Sahinefendi, kan du upptäcka Sobesos Utgrävningsplats. Arkeologer har upptäckt Romerska bad, gravar, basilika, mosaik och andra viktiga artefakter. Soganli Valley, när den tredje största tempel by i området och har många Bysantinska kyrkor, grottor och en vacker vandring dal.


                    TURSAB-Association of Turkish Travel Agencies                   
Kavaklıönü Mah. A.B.N. Blv. No:40/1, 50400 Ürgüp, Kappadokien, Turkiet Tel: +90 (0)384 341 2620 Fax: +90 (0)384 341 2630 info@akresatravel.com
  Säker betalning| | Villkor
Istanbul | Kappadokien | Konya | Efesos | Pamukkale | Antalya | Kas, Myra, Kekova | Mt Nemrut och Urfa | Gallipoli och Troja
© 2013 Alla rättigheter förbehållna Alkan Turizm Ticaret A.Ş. Designad och värd AE Teknoloji