• Antalya, sea, sun and history

info@akresatravel.com English Svenska


Kung Attalos II Philadelphus, grundade staden Antalya på Pamphylian havskusten omkring 150 f.Kr. Antalya är där St Paul Avseglade från tillsammans med Barnabas på sin första missionsresa genom Perge i 46 e.Kr., och det var ett viktigt handelscentrum i den 2: a århundradet e.Kr. Idag Antalya är ett utsökt land med sol, hav och historia.
De turkosa stränder i Turkiet erbjudande historia och arkeologi, samt oändliga naturens skönhet. Se några av Akresa Travel 's populära resvägar!:
Grand Tour i Turkiet                                    8-dagars tur i Turkiet           
Kappadokien, Mt.Nemrut och Urfa          11-dagars tur i Turkiet

Alla våra guidade Turkiet turer är helt anpassningsbara - ta en titt på vår mest populära reseprogram, du kan ändra dessa resvägar enligt din budget, intressen och tidsram. Våra professionella reserådgivare på Akresa Travel hjälpa dig och skapa din perfekta lyxsemestern för att passa alla dina behov.
Bokning & Förfrågningar
Click to zoom the imageAntalya Arkeologiska Museum är en av  största i Turkiet. Museet innehåller 14 utställningshallar och ett ute galleri som visar upp historien om Medelhavet och Pamfylien regionerna i Anatolien. Museet vann "Europeiska rådet specialpris" 1988. Museet  täcker idag en yta på 30.000 kvadratmeter och har en stor trädgård som innehåller några av det finaste statyer och andra kulturföremål.
Click to zoom the imagePerge grundades av Akhas, Mopsos och Arnphilokhos som kom hit efter det trojanska krigen. Perge nämndes först i 333 f.Kr. när Alexander den store passerade här. Särskilt i den första och den andra århundradet f.Kr., blev Perge en av de rikaste städerna i Pamfylien. Därför är det inte överraskande att Paulus började sin kampanj i Anatolien från Perge i 46 AD. Det är en av de bättre bevarade arkeologiska platser i Turkiet. 
Alla våra guidade Turkiet turer är helt anpassningsbara - ta en titt på vår mest populära reseprogram, du kan ändra dessa resvägar enligt din budget, intressen och tidsram.
Click to zoom the imageAspendos: Östra land Antalya kallades Pamphylia i antiken. Aspendos (Belkis) ligger 47km öster om Antalya i Pamphylian slätten. Aspendos är mest känd för sin teater, bäst bevarade antika teatern i Turkiet. Den byggdes av Romarna och underhålls av Bysans och Seljuks. Ruinerna av den antika staden är omfattande och inkluderar en amfiteater, en agora och  mycket mer.
Click to zoom the imageSide brukade vara en av de viktigaste handelscentrum under antiken. Liksom de övriga Pamphylian städer styrdes Side av Lydia i sjätte cent. BC och Persien efter 547 f.Kr. Mynten här bevisar att sidan hade åtminstone en intern självständighet. Alexander den store erövrade Side under det första året av den stora kampanjen om Asien år 334 f.Kr. och introducerades till Hellenistiska kulturen. 
Click to zoom the imageDen vita, skummande vatten i Manavgat Waterfalls Flödar kraftigt över klipporna. Nära vattenfallet kan du skumma teoch andra drycker rund trädgårdarna som ger en trevlig rastplats. Vattenfallet var avbildad på baksidan av de turkiska 5 lira sedlar 1968-1983.
Click to zoom the imageTermessos Är kanske den mest intressanta antika staden i Antalya regionen. På morgonen kör upp Termessos med sina imponerande ruiner - inklusive en amfiteater och ett gymnasium, som ligger på en höjd av över 1000 meter upp en bergssida. De berg vyer från här är spektakulära. 


                    TURSAB-Association of Turkish Travel Agencies                   
Kavaklıönü Mah. A.B.N. Blv. No:40/1, 50400 Ürgüp, Kappadokien, Turkiet Tel: +90 (0)384 341 2620 Fax: +90 (0)384 341 2630 info@akresatravel.com
  Säker betalning| | Villkor
Istanbul | Kappadokien | Konya | Efesos | Pamukkale | Antalya | Kas, Myra, Kekova | Mt Nemrut och Urfa | Gallipoli och Troja
© 2013 Alla rättigheter förbehållna Alkan Turizm Ticaret A.Ş. Designad och värd AE Teknoloji