• Roman sarcophagus relief detail at Ephesus, Turkey

info@akresatravel.com English Svenska


Efesos var en av de tolv städerna i Joniska League under den klassiska Grekiska eran. Under den Romerska perioden, var staden under många år den näst största staden i det Romerska riket, ranking bakom Rom, imperiets huvudstad. Efesos innehåller den största samlingen av Romerska ruiner i östra Medelhavet.
Ett besök Ephesus - när den kommersiella centrum av den gamla världen - är en måste-do någon besök till Turkiet. Nedan är några populära resvägar inklusive vägledande tjänster i Efesus:
Grand Tour i Turkiet                                    8-dagars tur i Turkiet           
Kappadokien, Mt.Nemrut och Urfa          11-dagars tur i Turkiet

Alla våra guidade Turkiet turer är helt anpassningsbara - ta en titt på vår mest populära reseprogram, du kan ändra dessa resvägar enligt din budget, intressen och tidsram. Våra professionella reserådgivare på Akresa Travel hjälpa dig och skapa din perfekta lyxsemestern för att passa alla dina behov.
Bokning & Förfrågningar
Click to zoom the imageDen antika staden Efesos är känd som en av de bästa bevarade Grekisk-Romerska städerna. Promenera ner för marmorgatorna, se magnifika Celsius biblioteket och Grand Theatre, bara några av de många byggnader och fontäner som kan hittas i denna friluftsmuseum. Artemis tempel var en av de 7 underverken i den antika världen.
Click to zoom the imageOckuperat från 1:a århundradet till 7th århundradet e.Kr. De Slope Hus i Efesos har jämförts med 1:a århundradet villor i Pompeji i betydelsefulla.
Lutning Husen är fortfarande under utgrävning, men deras inredning och möbler ger en hel del information om livsstilen av Efesiska överklassen i de Romerska och Bysantinska perioderna. 
Den Lutande husen, lyxiga 1: a århundradet privata hus Ephesus, innehåller stora arkeologiska fynd men du kommer inte se allmänt tur paket i Turkiet. På Akresa Travel din resplan innehåller dem lutande husen och alla sevärdheter utan dolda kostnad.
Click to zoom the imageHuset av Jungfru Maria, där man tror att hon tillbringade sina sista dagar. Troligen fyra till sex år efter Kristi död, är St John sägs ha följt med Jungfru Maria till Efesos. Detta är en helig plats för både Kristna och Muslimer. Man tror att Johannes hade tillbringat sina sista år i regionen kring Efesos och begravdes i den södra sluttningen av Ayosoluk Hill. Ett litet kapell byggdes över graven i det 4th århundradet. Kyrkan St John ändrades till en fantastisk basilika under regionen kejsar Justinianus (527 -565 e.Kr.). 
Click to zoom the imageBergama (antik Pergamum eller Pergamon) var känd i Hellenic och Romersk tid för sitt stora bibliotek och som medicinskt centrum där Galen lade grunden för medicinsk praxis. Dess sevärdheten attraktion är Kizil Avlu eller "Red Basilica", en enorm byggnad på floden inte långt från Akropolis, som ursprungligen byggdes som ett tempel till den Egyptiska guden Osiris och omvandlas till en basilika från de tidiga Kristna, då det var en av det Sju Kyrkorna i Mindre Asien upp av St John i Uppenbarelseboken. 


                    TURSAB-Association of Turkish Travel Agencies                   
Kavaklıönü Mah. A.B.N. Blv. No:40/1, 50400 Ürgüp, Kappadokien, Turkiet Tel: +90 (0)384 341 2620 Fax: +90 (0)384 341 2630 info@akresatravel.com
  Säker betalning| | Villkor
Istanbul | Kappadokien | Konya | Efesos | Pamukkale | Antalya | Kas, Myra, Kekova | Mt Nemrut och Urfa | Gallipoli och Troja
© 2013 Alla rättigheter förbehållna Alkan Turizm Ticaret A.Ş. Designad och värd AE Teknoloji