• Istanbul, the city where East meets West, a bridge over two continents

info@akresatravel.com English Svenska


Den mytomspunna huvudstaden för tre stora imperier - Romerska, Bysantinska och Ottomanska är Istanbul i nästan 3000 år av historia. Den största koncentrationen av landmärken finns i Istanbuls äldsta stadsdel, Sultanahmet, en imponerande vidsträckta lummiga parker, Bysantinska katedraler, Romerska lämningar, livliga basarer och imponerande moskéer med höga, smala minareter.
Istanbul är en idealisk bas för att starta en resa runt Turkiet. Nedan finns några populära resvägar:
Grand Tour i Turkiet                                    8-dagars tur i Turkiet           
Kappadokien, Mt.Nemrut och Urfa          11-dagars tur i Turkiet

Alla våra guidade Turkiet turer är helt anpassningsbara - ta en titt på vår mest populära reseprogram, du kan ändra dessa resvägar enligt din budget, intressen och tidsram. Våra professionella reserådgivare på Akresa Travel hjälpa dig och skapa din perfekta lyxsemestern för att passa alla dina behov.
Bokning & Förfrågningar
Click to zoom the imageHagia Sophia: Den Heliga Visdomens, känd som Hagia Sofia i Grekiska, och Ayasofya eller Aya Sofya på Turkiska, är en före detta Bysantinsk kyrka och fd Ottomanska moskén i Istanbul. Numera är Hagia Sofia ett museum samt är allmänt erkänd som det högsta mästerverket av Bysantinsk arkitektur.
Click to zoom the imageTopkapi Palace tjänade som bostad av sultanen och administrativt säte för det Ottomanska Imperiet i 400 år. Museet har en utsökt samling av kristaller, silver och kinesiskt porslin, liksom de berömda juveler av kejserliga skattkammaren och profeten Muhammeds mantel och svärd. 
Vi tar hand om dina resarrangemang från hotellbokningar till sightseeing, guider, ruttplanering, inrikesflyg och alla andra viktiga detaljer för att göra din resa  njutbar och stress-free.
Click to zoom the imageSultanahmet moskén, bättre känd som Blå moskén, är en av de vackraste moskéerna i världen och en av mycket få som har sex minareter. Inuti är det höga taket fodrad med 20.000 blå kakel som ger moskén dess vanligt förekommande namn. Fina exempel på 1500-talet, Iznik design, är den totala effekten är en av de vackraste sevärdheterna i Istanbul. 
Click to zoom the imagePlatsen för den ursprungliga Hippodrome går tillbaka till 196. Konstantin den Store gjorde den till en stor stadion med sittplatser för 100.000 åskådare som tittade på häst och vagn tävlingar, gladiatorspel bekämpar, och andra glasögon. I närheten finns Obelisken av Theodosius, brons Serpentinkolumnen från Delphi, den Konstantins kolonn och fontänen av Wilhelm II. 
Akresa Resebyrå anordnar privata VIP skräddarsydda semester till Turkiet, från Istanbul City Tours till Grand Turkiet Tours, vid Akresa Travel alla våra turer är flexibla och anpassade till era önskemål.
Click to zoom the imageÄven känd som "Sunken Palace", The Basilica Cistern, byggdes som en vattenreservoar för att ge vatten till palatset och närliggande byggnader under kejsar Justinianus I. Med en kapacitet av 900.000 m3 vatten och täcker nästan 1.000 m2 är det bäst bevarade Bysantinska cistern i världen.  
Click to zoom the imageDolmabahçe Palatset byggdes på order av sultanen Abdulmecit i 1853. Detta berömda palats var Osmanska Sultanernas sista residens.  ”Ballroom” är den största i sitt slag i världen. En 4,5 ton kolossal kristallkrona hänger från 36m höga kupolen. 
Dessa är bara några av sevärdheterna i Istanbul, låt oss visa dig runt andra monument och artefakter av den Bysantinska och Ottomanska epoker.
Click to zoom the imageEn avkopplande kryssning på den berömda Bosporen är det perfekta sättet att se Istanbul, tar dig förbi Ottomans slottar, herrgårdar i trä från 1800-talet, moderna palats, nöjen och fästningar. Ett perfekt tillfälle för fotografering längs båda sidor av denna mytomspunna vattenväg. 
Click to zoom the imageGrand  Bazaar: I denna labyrint av gator och passager har över 4000 butiker sitt eget område: guldsmederna 'Street, matta säljare, Turkiska konsthantverk, såsom handmålade keramiska plattor, hand-finslipat copperware, brassware och brickor, vatten ewers och onyx-ware. 


                    TURSAB-Association of Turkish Travel Agencies                   
Kavaklıönü Mah. A.B.N. Blv. No:40/1, 50400 Ürgüp, Kappadokien, Turkiet Tel: +90 (0)384 341 2620 Fax: +90 (0)384 341 2630 info@akresatravel.com
  Säker betalning| | Villkor
Istanbul | Kappadokien | Konya | Efesos | Pamukkale | Antalya | Kas, Myra, Kekova | Mt Nemrut och Urfa | Gallipoli och Troja
© 2013 Alla rättigheter förbehållna Alkan Turizm Ticaret A.Ş. Designad och värd AE Teknoloji